Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu yıl önceki yıllardaki kadar çok liste yapma fırsatım olmadığı için biraz üzülüyorum ama geçmiş yıllarda o kadar çok liste yaptım ki bu yıl size faydalı olacağını düşünüyorum.
Ramazan ayında paylaşmak için sabırsızlandığım en lezzetli ve pratik tariflerden biri olan tavuklu Ankara tava bir iftar sofrası için bile yeterli. Misafirleri komposto veya cacık, hatta belki pratik bir salata ile ağırlamak yeterlidir.
Açıkçası daha az malzemeyle bu kadar lezzetli sonuçlar alınca çok mutlu oluyorum. Hatta ramazanda ablam için bir kerede bize pişirdim 🙂
Farklı malzemelerle deneyebileceğiniz bu lezzetli tarifi mutlaka aklınızın bir köşesine not edin.
Aşk..
İçerik Tablosu
Pan Ankara Tavuğu Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet banfait tavuk budu 2 su bardağı arpa arpa 1 orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 1 kapya biber 2 çarliston biber 1 su bardağı domates sosu 4 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz karabiber Maydanoz, servis etmek için
Ankara tava tavuğu tarifi nasıl yapılır?
Tavuk butlarını 7 su bardağı suda haşlayıp kenara alın. Yenilebilir yemek için soğanı, biberi yemeklik küpler halinde doğrayın ve sarımsağı ince ince doğrayın. Tereyağını ve zeytinyağını tencereye alıp soğanları ekleyin ve kavurun. Erişte ekleyin ve 3-4 dakika soteleyin. Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Haşlanmış tavukları makarnanın üzerine dizin. Domates salçası ve suyu ekleyin, tuz ve karabiber ekleyin ve erişte yumuşayana kadar pişirin. Arzuya göre kıyılmış maydanoz ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]