Tavuk Balkabağı Sandal – En Sevdiğim Yemek

Tavuklu Kabak Sandal Tarifi İçin,

Tavuk göğsünü küp küp doğrayalım, bir tavaya zeytinyağını koyup tavukların suyu çekinceye kadar kavuralım.

Soğan ve biberi serpip 3-4 dakika pişirin. Hızlıca domatesleri, baharatları ekleyip salçayı 10 dakika kısık ateşte pişirelim. hadi pişirelim.

Not: Domatesler sulanacağı için su dökmüyoruz. Gerekirse 1/2 su bardağı su ilave edilebilir.

Kabakları ortadan ikiye keselim ortasını temizleyelim.

Kızgın yağda iki tarafını da kızartalım.

Fırın tepsimize kızarttığımız kabakları yerleştirelim.

Kabakların ortasını doldurmaya hazırladığımız tavuk suyundan yeteri kadar alalım.

Kaşar dilimlerini ekleyip 10 dakika pişirin.

Sıcak olarak servis edelim.

Tavuklu Kabak Sandal hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın