Tavuk Bohca Kebap Tarifi – En Sevdiğim Yemekler

Uzun bir işlem gibi görünse de güzel görüntüsü ve tadıyla buna değer.

İlk olarak pankek için malzemeleri karıştırıp orta kalınlıkta tavaya döküp pankekleri hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Tavuğu koyarken soğanı küp şeklinde kesip pembeye çeviriyoruz. Tavuk göğsünü küp küp doğruyoruz.

Soğanlara ekleyin, suyunu süzün ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun.

Mantarları doğrayıp kapya biberi ve biberi eşit şekilde serpip tavuğa ilave ediyoruz. Domates, tuz ve karabiberi ekleyip pişirin. Kenara alıyoruz.

Daha sonra beşamel sos için tereyağını eritip unu ekleyip kavuruyoruz, un kokusu çıkınca sütü ekleyip karıştırarak beşamel sosu pişiriyoruz. Tuz ve bir tutam hindistan cevizi ekleyin. Beşamel sosu kenara alın.

Yeşil soğan yapraklarını yumuşaması için sıcak suya koyuyoruz.

Şimdi tüm tariflerimizi bir araya getiriyoruz. Tavuk göğsünü pankekin içine koyup üstten toplayıp taze soğan yapraklarıyla bağladık. Dilerseniz krepin içine koyup kenarlarını kapatıp kare gibi katlayabilirsiniz.

Demetlerin üzerine beşamel sos döküp rendelenmiş kaşar peyniri serpip 180°C’deki fırına atıp altın sarısı olana kadar pişiriyoruz.

Tavuk eti yerine kırmızı et veya et ile de yapabilirsiniz.

afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın