medyauzmani.com

Portakallı Fındık Revani Nasıl Yapılır?

Portakal suyu yapmak için suyu hazırlamaya başlıyoruz.

Şeker, su, limon suyu ve portakal suyunu bir tencereye koyun ve kaynatın

Kaynamaya başlayınca 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.

4 yumurta sarısını ve 1 su bardağı şekeri bir kaseye alın ve mikserle beyazlaşana kadar karıştırın.

Sisteme 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1/2 su bardağı portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ekliyoruz.

Un, irmik ve fındığı ekleyip karıştırın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın

Yağladığımız borcumun üzerine revani çamurunu döküyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

1-2 dakika çöken suyu ilk ateş yükseldiğinde dökün.

Suyunu alınca büyük porsiyonlara bölüp servis ediyoruz.

Portakallı fındıklı revani hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın