tavuk çorbası

tavuk çorbası tarifi malzemeleri

  • 2 tavuk budu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 2 litre tavuk suyu
  • 2,5 avuç erişte
  • 2 avuç nohut
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Tavuk çorbası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Adamı yaklaşık 2 litre suyla (yaklaşık 30 dakika) iyice kaynatın.
  2. Kaynayınca üstündeki köpüğü çıkarın.
  3. Uyluğu çıkarın, bir tabağa koyun ve soğumaya bırakın.
  4. Ne çok küçük ne de çok büyük kontrol ediyoruz.
  5. Çorbayı ayırın.
  6. Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını kavurun ve 1 yemek kaşığı un ekleyin.
  7. İyice karıştırın ve 1 yemek kaşığı yağ ekleyin.
  8. Sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin.
  9. Domates salçası eridikten sonra tavuk budu ekleyin.
  10. Et suyu, erişte ve nohut ekleyin.
  11. Tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte 30 dakika pişirin.
  12. Sıcak servis yapın.

Resimli tavuk çorbası tarifi

  • tatlı tarifi
  • çorba
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Tavuk
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Kereves Taratoru

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın