Tavuk Çorbası Güveç – En Sevdiğim Yemekler

Tavuk Ayağı Çorbası Tarifi için tavuk budu düdüklü tencereye alıp bol su ekleyip kaynamaya bırakalım.

Kabuğuyla birlikte pişirelim, piştikten sonra derisini alıp butları kırıp kemiklerinden ayıralım.

Tavaya sıvı yağı alıp unu ekleyip birkaç dakika kavurun.

Haşlanan tavuğun üzerine 2 litre su ekleyin ve iyice karıştırın.

Kaynamaya başlayınca altını kıstığımız tavuk etlerini ekleyelim.

Çorbamız pişerken sosunu hazırlayalım; Yoğurt, un, yumurta sarısı, limon suyu ve sarımsağı ekleyip hepsini güzelce karıştıralım ve baharatların içine 2 kepçe sıcak çorba suyunu dökelim, baharatları kızdıralım. Isıtmadan dökersek çorba kesilecektir.

Hazırladığımız baharatları çorbaya karıştırarak dökelim.

Çorba kaynayınca tuz ve sirke ekleyin. Sonunda sirke ve tuz eklemezseniz, bir kesim olacaktır.

Beş dakika kaynatıp ocaktan alın.

Tavuk çorbası hazır, afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın