Tavuk Çorbası (Hasta Çorbası) Tarifi,
Tavuğumuzu tencereye alıp 2-3 parmak üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatıyoruz.
Pişen tavukları soğumaya bırakıyoruz.
Başka bir tavada un ve sıvı yağı ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurun.
Kızaran unun üzerine salçayı koyup hızlıca devam ediyoruz.
Bir yandan çırpıcı yardımıyla karıştırıp diğer yandan tavuğu haşladığımız suyu ilave ediyoruz.
Suyu az ise normal su ekleyebilirsiniz.
Tenceremize tavukları ve baharatları koyup kaynamaya bırakıyoruz.
10-15 dk. Kaynattıktan sonra servise hazır.
Tavuk Çorbası (Hasta Çorbası) hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]