medyauzmani.com

Tavuk Çorbasında Mavi Pirinç

Tavuk suyunda tereyağlı pirinç pilavı tarifi için önce bir tencereye su koyun. Biri sıcak. Kuru pirinci bir kaşık tuzla döküyoruz ve suyun ısınmasını bekliyoruz. Su kaynarken 2-3 dakika. Soğumaya bırakın ve pilavın üzerine dökün.

20 – 25 dk. Daha sonra pirinci kırmadan yıkıyoruz. Bulanık su bitip berrak su akmaya başlayınca kuyu sulanır. Süzün ve bir kenara koyun.

Pilavı pişireceğimiz tencereye zeytinyağı ve şehriyeyi koyuyoruz, biraz pişirip tereyağını ekliyoruz ve şehriyeler altın sarısı olunca pirinci ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.

15 dakika. Ardından küp şekeri koyuyoruz, tuzu ekliyoruz ve tavuk suyunu iki parmak üstüne gelecek şekilde koyuyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağı biraz kısıyoruz.

Suyu alın ve ıslanınca ocağı kapatın ve havluyu 15 dakika bekletin, tozunu bekliyoruz. Tereyağı, tavuk suyu ve arpa şehriyeli nefis pirinç pilavımız hazır.

Not: Daha önce bununla ilgili bir tarif yayınlamıştım, yolladığım resimler nedense internette yayınlanmadı, nedense internetten, şimdi resimlerle birlikte yayınlıyorum.

Peki, yanında ne gerek var tabii, bol sarımsaklı güzel bir kara cacık, şimdi yapalım.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın