Merhaba sevgili arkadaşım,
Dalian köfte diğer köftelere göre biraz çıtır çıtır gibi görünse de aslında tek parça olduğu ve fırında pişirildiği için çok pratiktir. Misafiriniz geldiğinde sofrayı dolduran, lezzeti bol bir ana yemek yapmak istiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim 🙂
Genellikle Dalian köftesi bu tarifteki gibi hazırlanır ama tavukla yani tavuk kıymasıyla hazırlanan Dalian köftesi de oldukça lezzetlidir.
Kıyma ile yapılan orijinal tarife haşlanmış yumurta ekliyorum ama tavuk için sadece sebze kullandım. Doldurmak için bezelye ve havucun yanı sıra haşlanmış ve doğranmış patatesleri de kullanabilirsiniz.
Tavuk kıyması diğer kıyma çeşitlerine göre daha suludur. Parçalanmaması için daha fazla ufalanan ekmek veya galeta unu koymanız gerekir. Ayrıca soğanları rendeledikten sonra fazla galeta unu eklememek için suyunu alabildiğince sıkmalısınız.
Ben tavuklu Dalian köftelerin üzerine salçalı sos sürmüyorum, servis ederken ekliyorum ama siz dilerseniz pişme süresinin son 10-12 dakikasında köftelerin üzerine salça gezdirebilirsiniz. daha da kızarmışlar.
Aşk…
İçerik Tablosu
Dalyan Tavuk Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gr kıyılmış tavuk 1 su bardağı galeta unu (azar azar ekleyin) 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak 2 yumurta Tuz ve karabiber
içeri:
- 2 su bardağı bezelye ve 2 orta boy havuç
Sosu hazırlamak için:
- 2 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı tuzlu su
Servis için:
- İnce kıyılmış maydanoz
Tavuklu Dalyan köftesi nasıl yapılır, tarifi?
Soğanı rendeleyin ve suyunu mümkün olduğunca elinizle sıkın. Sarımsağı ezin. Kıyma, tuz, karabiber, soğan ve sarımsağı bir karıştırma kabına alın. Kıymaya yumurta ekleyin, galeta ununu ekleyin ve kıymayı yoğurun. Kıymanın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bir saat dinlendirin. Kıyma dinlenirken bezelye ve havucu çok yumuşayana kadar haşlayın ve suyunu süzüp kenara alın. Soğuyan havuçları küçük küpler halinde kesin. Mutfak masasının üzerine streç kağıt koyun. Kıymayı dikdörtgen şeklinde yayın. Harcın ortasına bezelye ve havuçları yayın. Yapışkan ucunu tutarak kıymayı rulo haline getirin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve genişleticiyi alttan dikkatlice çekin. 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Servis için bir tencereye tereyağını alıp salçayı ekleyin ve soteleyin. Tuz ve su ekleyin ve koyulaşana kadar kaynatın. Pişen köfteleri ocaktan alıp dilimler halinde kesin. Sos ve maydanoz ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]