Mangaldan sonra yorgunluğu üzerimden atmaya yeni başlıyorum. Cumartesi akşamı her şey bir rüya gibiydi 🙂 Pazar günü biraz kafa dağıtmak ve rahatlamak için Emirgan’a oradan da Forum İstanbul AVM’ye gittik. Bir sürü malzeme aldık ve yeni tatlar denemeye başladık.
Tavuk dolması uzun zamandır yapmak istediğim bir tarifti. Dün beni ziyarete gelen kayınvalidem için yapmaya karar verdim. Hazırlaması çok kolay ve fırında tavuk pişerken (yaklaşık 2 saat) dilediğiniz kadar boş zamanınız oluyor. Tarif, teyzemin daha önce yaptığı tavuklu pilava benziyor.
Akşam yemeğinde toplam 8 kişiydik. İçine hazırladığım pilavın dışında 2 su bardağı dolmalık pilav hazırladım. Torbada kalan tavuk suyundan marine edilmiş tavuk çorbası.
Tatlımı son dakikaya bırakınca çok pratik, şık ve lezzetli bir beze yaptım. Kek tarifini yarın sizlerle paylaşacağım.
Tavuğu diğer yaptığım pilavın üzerine servis ettim ama resim çekmeye vaktim olmadı 🙂
Tavuk yaklaşık 1 kilo 800 gramdı ve 1 bardak su ile yapılan pirinç bunun için yeterliydi. Tavuklu dolma pilavı hazırlanırken önemli olan pilavın az su ile canlı canlı pişirilmesidir. Neden diye sorsaydın zaten tavuğunda tavuk suyuyla yemek yapıyor olurdun. Biraz diri bıraktığınızda içindeki pirinçler lapa olmuyor.
Unutmayın, tavuğun içini gereğinden fazla doldurursanız tavuk patlayabilir ve çirkin bir görüntü oluşturabilir.
Kestaneli pilav da yapabilirsiniz. Aşk…
Listem çok pratikti. Doldurulmuş Tavuk (Noel Tavuğu da diyebilirsiniz), Marine Tavuk Çorbası, Karışık Yeşil Salata, Sebzeli Lazanya ve Meringue Pie.
İçerik Tablosu
Tavuk Doldurma – Poşet tarifinde tavuk malzemeleri
- 1 bütün tavuk, yarım soğan, 1 fırın poşeti
Doldurulmuş pilavı hazırlamak için:
- 1 su bardağı pirinç Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 küçük kuru soğan 2 yemek kaşığı kuş üzümü 2 yemek kaşığı çam fıstığı 1 tutam maydanoz Tuz, yenibahar, karabiber
tavuk dolması yapmak
Tavuk Dolması – Poşet Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğanı soyup ince ince kıyın, maydanozu ince ince kıyın. Tavaya zeytinyağını alıp soğanları kavurun, soğanların pembe rengine yakın çam fıstığını soğanlara ekleyin ve fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyin ve 3 dakika kızartın. Son olarak kuş üzümü, yenibahar ve bir bardak su ekleyin. Orta ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin, ocaktan alıp maydanozu ekleyip 1-2 kez karıştırıp soğumaya bırakın. Pirinç ısındığında tavuğun içine koyun. Resimdeki gibi tavuğun derisine çizik atın, butları birleştirin ve tavuğu yarım soğanla birlikte fırın poşetine koyun. Torbaya kürdanla birkaç delik açın ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık iki saat pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]