medyauzmani.com

Tavuk Gobete (Pastacı Tatar) Tarifi

Göbete bir Tatar pastasıdır ve Eskişehir’in en sevilen ve sevilen pastalarından biridir. Ekmek ve pilav olduğunu ilk duyduğumda pek düşünmemiştim ama yedikten sonra fikrimi değiştirdim.

Tavuk Gobete tarifi için tavuk etimizi yumuşayıncaya kadar haşlamaya başlıyoruz ve küçük parçalara ayırıyoruz.

Pirinç yapmadan yarım saat önce bir bardak pirinci sıcak suya koyuyoruz. Daha sonra yıkayıp bir fincan kahvede karıştırıp kızartıyoruz 1. Ardından 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip 2 su bardağı su (bir su bardağı tavuk haşlayabiliriz), tuz ve bolca karabiberi ekleyip kapatın. tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte pilavımızı pişirin. Bir süre dinlendirdikten sonra haşlayıp küçük küçük doğradığımız tavuk etlerini ilave edip pilavla karıştırıp soğumaya bırakıyoruz, böreğimizin içi hazır.

Hamurumuzun üzerine yarım su bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı sirke (kırmızı şarap hamur pişince gevreklik verir), boş bir kaba tuz koyup karıştırıyoruz. Daha sonra unumuzu azar azar ilave ediyoruz 6 su bardağı un dedim ama 5. bardaktan sonra çok sert bir hamur olmayacak şekilde dikkatlice koyalım. Hamurumuzu 20 dakika dinlendiriyoruz.

Dinlenen hamurumuzu 2’ye bölüyoruz yani altta olacak yani altta kalacak hamur çok küçük olabilir çünkü kenarını üste getirip katlayacağız. İlk olarak çok iri olan hamurumuzu tepsimizin boyutundan iki parmak büyük olacak şekilde açıp yağlanmış tepsimize yerleştiriyoruz.

Üzerine tavuk muhallebimizi koyuyoruz, tepsi büyüklüğünde kalan 2 hamuru açıyoruz, tavuk muhallebimizi üzerine koyuyoruz, hamurun kenarını aşağı katlayıp, yığın şeklinde katlıyoruz.

Yağ ile fırçalayın ve halkalar halinde kesin.

180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Tavuklu Gobete Tatar Ekmeğimiz, zahmetli ve zaman alıcı olsa da zor olmayan lezzetli bir yemektir.

Yapacak olanlara afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın