Tavuk Kebabı Tarifi için,
Tavuk göğsünü biraz sirke ile yıkayalım. Parçalara ayıralım.
Kalın bir tencereyi ısıtalım (döküyorsa daha iyi).
Bu güveçte tavuk göğüslerinin iki tarafını da kızartalım.
Doğranmış patatesleri, tereyağını, köriyi, tuzu ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirelim.
Tencereyi ara ara sallayarak karıştıralım.
Domatesleri üçe bölelim, bir tavaya biraz zeytinyağı dökelim, domatesleri ve biberleri oraya koyup tuzunu ekleyip kısık ateşte ısıtalım.
Önceden hazırladığımız nar gibi kızarmış tavuklarımızı, ince kıyılmış soğanlı patatesleri, biberleri, maydanozları, sumakları ve lavaş ekmeğimizi domatesli biberli olarak bize verin.
Kullanışlı tavuk kebabınız ızgara yapılmadan hazır.
Afiyet olsun :))
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]