Tavuk kereviz – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Kereviz en sevdiğim sebzelerden biri, elimden geldiğince salata ve zeytinyağı yapmaya çalışıyorum. Bazen turşu, bazen de sos yapımında kullanmak için yapraklarını ayırıyorum. Yoğun aromasından dolayı pek çok kişi sevmez ama kullanıldığı yemeklere güzel bir tat kattığını düşünüyorum.

Dün gece doğruca eve gittim çünkü okuldan sonra markete uğrayamayacak kadar tembeldim. Buzdolabını açtığımda dondurucuda birkaç parça tavuk ve sebze çekmecesinde kereviz buldum. Tavuk etini çözdükten sonra ince ince didikledim.

Bu nasıl olur deyince ortaya lezzetli ve sağlıklı bir yemek çıktı. Tavuk eti kerevizin yanına gerçekten çok yakışıyor. En kısa zamanda denemenizi tavsiye ederim. Aşk…

Kerevizli tavuk tarifi malzemeleri

    200 gr tavuk eti (göğüs veya but) 1 orta boy soğan 2 orta boy kereviz 2 orta boy havuç 2 tatlı kırmızı biber 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz ve karabiber 500ml sıcak su

Kerevizli tavuk tarifi nasıl yapılır?

Soğanı yemeklik doğrayın, biberin çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince doğrayın. Kerevizi soyun ve küpler halinde kesin. Tavuğun varsa derisini çıkarıp kereviz büyüklüğünde doğrayın. Tencereye yağı alın, soğanları atın ve kısık ateşte soteleyin, hafif pembeleşen soğanların üzerine havuçları ekleyin ve 2 dakika daha soteleyin. Tavuk küplerini ve doğranmış biberi ekleyin. Tavukları suyunu bırakana kadar kavurun. Haşlanmış ve beyazlatılmış tavuğa kerevizi ekleyin ve bir veya iki kez soteleyin, tuz ve karabiber ekleyin. Tencereye kereviz büyüklüğünde olacak kadar sıcak su doldurun, tencerenin kapağını kapatın ve kereviz ve tavuklar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın