Tavuk kızartma tavası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Tavuk sote tarifini bugüne kadar farklı tariflerde yaptığımı fark ettim. Örneğin, sevilen kabakla sotelenmiş tavuk ya da mantar güvecinde sotelenmiş tavuk…

Başka bir yemeğe karıştırmayacaksam tavuğu kemiksiz but etine indiririm. Tavuk göğüs eti kullanmayı sevenlere tavsiyem Bhutan’ı denemeleri.

Ayrıca, eğer sadece kızartıyorsam, her zaman önce tavuğu ızgara yaparım çünkü bacakları kullanırım. Daha sonra sırasıyla diğer malzemeleri ekliyorum. Son olarak ekmeği suya batırmayı sevdiğimiz için ben biraz sulu bırakıyorum ama siz tamamen bitene kadar pişirebilirsiniz.

Bir diğer favori tarifim ise kaju körili kızarmış tavuk, hele ki erişte yapacaksanız bu ikisinin birlikte çalışmasına bayılacaksınız. Burada bir tarif bulabilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Kızarmış tavuk tarifi malzemeleri

    500 gr doğranmış tavuk (Bhutan) 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak 2 yeşil biber 1 kapya biber 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı sıcak su (daha az kullanabilirsiniz) Tuz Karabiber

Kızarmış tavuk tarifi nasıl yapılır?

Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın, biberi uzunlamasına ikiye bölün, çekirdeklerini çıkardıktan sonra yemeklik doğrayın. 4 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada kızdırın, tavuğu ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Soğanları ekleyin ve soğanlar hafif şeffaflaşana kadar soteleyin. Biber ve sarımsağı ekleyip 3-4 dakika daha soteledikten sonra sıcak suyu ekleyip karıştırın. Tavayı bir kapakla örtün ve kapağı kapalı olarak 7-8 dakika pişirin. Pişen tavuğun kapağını açıp orta ateşte suyu çekene kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın