Tavuklu Patates Meze Tarifi için Malzemeler
- 3 Orti Boy Patates
- 2 parça tavuk göğsü
- 1 domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- garnitür (konserve edilmiş)
- tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- karabiber
- acı biber
- ezilmiş kırmızı biber
- sıcak su
Tavuklu meze ve patates tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yağı kızartma tavasına alın.
- Doğranmış tavukları ekleyelim.
- Suyu çıkana kadar tavukları kızartalım.
- Küp şeklinde doğradığımız patatesleri ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Ardından domates salçasını ekleyip karıştırın.
- Domatesleri ve baharatları ekleyip karıştıralım. Son olarak süslemelerimizi ekleyelim.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve yüksek ateşte kaynatın.
- Yemeğimiz kaynadıktan sonra ocağı kapatıp patatesler yumuşayana kadar pişirelim. Yemeklerimiz servise hazır .
Patatesli tavuklu meze tarifi
Patates yemeği ile ilgili tavuklu meze yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]