Merhaba sevgili arkadaşım,
Geliyor dediğimiz Ramazan ayının neredeyse ortasına geldik ve ilk günden beri yayınladığınız günlük tarifler ve iftar menüleri sizlerden hep güzel yorumlar aldı. Öncelikle beğenip, deneme ve hatta fotoğraf gönderme konusunda benimle görüşlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Bugünkü tarifim tavuk köfte, hem köfte hem de tavuk severlerin çok sevdiği bir lezzet. Aslında pratik olduğu kadar lezzetli de…
Daha önce de yazdığım gibi köftenin en önemli püf noktası hamuru yoğurup tekrar yuvarlamak. Kıyma tavuğu, kıymadan daha sulu bir dokuya sahiptir (kasaptan taze alırsanız), bu nedenle ekmek veya galeta unu ile aşırıya kaçarsanız, sert ve kuru olacaktır. Bu durumu önlemek için yapmanız gereken yoğurduğunuz kıymayı bir süre buzdolabında bekletip kendi kendine çekmesini sağlamak.
Köfteleri keserken ve şekillendirirken elinizi biraz yağlarsanız elinize yapışma sorununu çözmüş olursunuz. Wok’u tamamen yağsız pişirmek yerine biraz yağ eklemenizi de tavsiye ederim.
Aşk…
Aşk…
İçerik Tablosu
Tavuk köfte tarifi için malzemeler
- 400 gr kıyılmış tavuk 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak 1/4 demet maydanoz 10-12 yemek kaşığı bayat galeta unu Tuz ve karabiber
Tavuk köfte tarifi nasıl yapılır?
Derin bir kaseye yemeklik doğranmış kuru soğanı ve 2 diş ezilmiş sarımsağı ekleyin. İnce kıyılmış maydanozu ekleyin. Bayat ekmeklerin içini elinizle çıkarın ve blenderdan geçirerek ufalayın. Karıştırma kabına 8-9 yemek kaşığı ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip yoğurmaya başlayın. Kıyma kıvamına gelene kadar yoğurma sırasında galeta ununu eklemeye devam edin. Kıymayı üzerine yayın ve buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi biraz sıvı yağ ile yağlayın ve köfteleri yuvarlayarak şekil verin. Bir tavayı biraz sıvı yağ ile yağlayın ve köfteleri önden arkaya doğru kızartın. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]