Ruloya sarabileceğiniz veya ekmek üzerine dinlendirebileceğiniz lezzetli bir tavuk kokoreç yapıyoruz.
Tavuk kokoreç yapmak için kemiksiz tavuk butlarını mümkün olduğunca küçük kesiyoruz.
Yeşil biberi yıkayın, ortasını çıkarın ve ince ince doğrayın.
Domatesin kabuğunun yarısını soyun ve domatesleri kesin.
Bir tavaya sıvı yağı alıp ısıtıyoruz, tavuk etini alıp ısıtmaya başlıyoruz.
Tavuk biraz suyunu çekince küçük küçük doğradığımız sarımsağı ekleyip hızlıca devam ediyoruz.
Biber ekleyin ve biber yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Domatesleri ekleyin ve domates suyunu çekene kadar kavurun.
Baharatları ve tuzu ekleyip ocaktan alıyoruz.
Lavaş veya ekmeğin ortasına koyup üzerine istediğimiz miktarda patates kızartması ile servis yapıyoruz.
Tavuk Kokoreç hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]