Merhaba arkadaşlar,
Bugün size güveç tadında, dışı çıtır çıtır ama içi lokum gibi olan bir patates yemeği tarifi vermek istiyorum. Bu tarif, evde güveç yemeği olmayanlar için başka bir tarif. Evde de faydalı formlar oluşturacağız.
O zaman tarife geçelim,
Öncelikle tavuğu aldığımız yerden bacağını açmasını isteyin.
Yani lezzetleri kendileri biliyorlar. İsterseniz tavuğu tatlandırıp alabilirsiniz.
Kendiniz yapıyorsanız, tavuğu tzu ile ovalayın ve sas kokusunu gidermek için durulayın.
Daha sonra bir kaseye salça, zeytinyağı, tuz, karabiber, biraz su koyun ve iyice karıştırın.
Sonra sosu tavuğun her yerine yaydım.
Ardından 1 adet orta boy patatesi çok ince olmayacak şekilde doğrayalım.
Tavukları ekleyelim.
3 diş sarımsağı ikiye bölün ve tavuklara ekleyin.
2 adet domatesi ve biberi küp şeklinde doğrayıp ekleyin ve iyice karıştırın.
Daha sonra fırın tepsisine yapışmaz bir fırın tepsisi yerleştirin.
O halde kağıdın ortasına tavuklu karışımı koyalım.
Patatesleri yere bırakın, tavukları ve üzerlerindeki deriyi hazırlayalım.
Ve kağıdı kenarlarından kapatalım. Aşağı katlayalım.
Daha sonra topladığımız tavuğu alıp alt kısmına alüminyum folyo serelim, üstüne paketi koyup folyo ile kapatalım.
Hava geçirmez olmalıdır.
Bu yüzden bir kapta pişirilmiş gibi yumuşacık oluyorlar.
Alüminyum folyoyu direkt gıda ile temas ettirmemeye dikkat edin arkadaşlar. çünkü kanserojenleri sıcak yiyeceklere bulaştırabilirler. bu yüzden önce fırın tepsisini sonra alüminyum folyo ile kaplayalım.
250 derecede önceden ısıtılmış fırında fanı ters çevirerek 45 50 dakika pişirin. kadar pişiriyoruz.
40 dakika Pişirdikten sonra fırından çıkarın.
Alüminyum folyoyu çıkarıp fırın tepsisini açalım, biraz acele edelim.
Hadi o lezzetli kızarmış yemeği fırından çıkaralım. Spatula ile kağıt üzerinde bekletelim ve servis tabağına alalım. Pirinç pilavını salata ve ayran ile servis edebilirsiniz.
Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]