Tavuk Patlıcan Lazanya – En Sevdiğim Yemekler

Tavuklu Patlıcanlı Lazanya tarifi için öncelikle tavuk parçalarını bir tencereye alıp üzerine su ekleyip pişirelim. Tavuklar pişince suyunu süzüp kenara alın.

Patlıcanları soyup küçük küçük doğrayalım ve 20 dakika tuzlu suda bekletelim, sonra suyunu süzüp havluyla iyice kurulayalım.

Kuru patlıcan dilimlerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine birbirine yapışmaması için dizin ve hafifçe yağlayın. Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin.

Tavuk suyu için soğanı küçük şeritler halinde doğrayın. Soğandan biraz daha büyük biber serpin. Domatesleri ve rendesini hazırlayalım.

Tavaya sıcak su ekleyelim, ince soğanları ardından biberleri koyup yumuşayana kadar pişirelim, yumuşak malzemelere salçayı ekleyip karıştırıp ezelim. Sos karışımına domatesleri ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Çorba pişince baharatları ve tuzu ekleyerek karıştırın ve en son süzülmüş tavukları ekleyin. Tavuğu kırmadan sosu iyice karıştıralım ve orta ateşte 5 dakika kızartalım, ardından sosu ocaktan alalım.

Beşamel sos için sıvı yağı tencereye alıp kızdıralım. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyin ve diğer tarafta hızlıca karıştırın. Çorba kaynamaya başlayınca kısık ateşte iki dakika pişirin, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kalın bir kek kıvamına gelince ocaktan alıp tavuk suyunun içine dökelim.

Orta boy ateşin dibine patlıcanların yarısını yerleştirdim. Tavuk suyunun yarısını dökelim ve hazırlayalım. Kalan patlıcanları tepsiye dizip kalan çamuru tepsiye dökelim.

Tepsinin üzerini kaşıkla düzeltelim ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Tepsideki kızarmış yiyeceklerin üzerine dilerseniz biraz kaşar peyniri serpip çedar eriyene kadar tekrar fırında pişirebilirsiniz.

Tavuk Patlıcan Lazanya hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın