Tavuk Patlıcan Tarifi – Favori Tariflerim

Tavuk Patlıcan Yemeği İçin,

Patlıcanın acılığı çıkması için dövülerek tuzlu su ile küp şeklinde kesilmesini bekliyoruz.

Soğanı küp küp doğrayıp yemeği yapacağımız tencereye alıp sıvı yağı ekleyip kavurmaya başlıyoruz.

Soğanlar pembeleşince tavukları ve küp küp doğradığımız yeşil biberleri ekliyoruz.

Tavuğun rengi değişince kabuğunu soyduğumuz ve küp şeklinde doğradığımız patatesleri ekliyoruz.

Yaklaşık 2-3 dk. Kavurduktan sonra suyunu süzüp tuzlu su ile duruladığımız patlıcanları ilave ediyoruz.

Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp patlıcanın üzerine ekliyoruz.

Son olarak tuz, karabiber, kırmızı biber, domates ve toz biberi ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz.

İki su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra altını kısın ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Servise hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın