Tavuk şnitzel ya da pane tavuk her zaman sağlıklı beslenme ile abur cubur yemek arasındaki ince çizgide duruyor benim gözümde 🙂 Yoksa bir tavuk yemeğini bu kadar sevebileceğimi zannetmiyorum.
Şnitzelin dışının çıtır, içinin yumuşak olması için tavadaki yağın kalınlığının yarısına gelmesi gerekir. Yağı iyice ısıttığınızda fazla yağ çekmediği için daha lezzetli oluyor.
Genellikle limon dilimleri ve baharatlı tereyağı ile servis edilse de, çok az yağda sotelediğiniz domates, patates kızartması veya pirinci de kullanabilirsiniz.
“Bir ekmek bulamacı nasıl yapılır?” yazımda bulabilirsiniz.
Her zaman şnitzeli kişi başı 1 olarak sayın. Yarım göğsünüz varsa veya tavuğu kendiniz bölüyorsanız şnitzeli nasıl açabileceğinizi bu yazıdan öğrenebilirsiniz.
Tarifin video açıklaması:
Dayanamam diyorsan kasaplara şnitzel yapacağını söyle yeter. Aslında uygun şekilde hazırlayacak ve verecektir.
Aşk…
İçerik Tablosu
Tavuk şnitzel tarifi için malzemeler
- 1 tavuk göğsü (kişi başı 1 adet) 1,5 su bardağı galeta unu 1 su bardağı un (çok amaçlı un) 3 yumurta 1 – 1,5 su bardağı sıvı yağ.
Tavuk şnitzel tarifi nasıl yapılır?
Bir parça tavuk göğsünü bıçakla açın. Bir kesme tahtası üzerine streç film serin ve üzerine tavuk göğsünü yerleştirin. Üzerini tekrar streçle kapatıp mutfak tokmağı veya tokmak yardımıyla sabitleyin. Yumurtaları geniş bir kaseye kırın. Kekik, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip çırpın. İnce ince dilimlediğiniz tavuk göğüslerini önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Ekmek kırıntılarının ete iyice yapışmasını sağlamak için tavuk göğsünün üzerine hafifçe bastırın. Tavaya yağı alıp güzelce kızdırın. Tavuğu her iki tarafta altın kahverengi olana kadar pişirin. Servis tabağına alıp arzuya göre limon dilimleri ve tereyağ ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]