Karadeniz Tavuk Sironu Nasıl Yapılır, Tavuk Sironu Tarifi
Ana yemek olarak servis edebileceğiniz, yanında yeşil salata ile servis edebileceğiniz lezzetli bir Anadolu yemeği yapıyoruz.
Tavuğu düdüklü tencereye koyuyoruz, tüm soğanları ve havuçları ekliyoruz.
Yeteri kadar su, tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip 20 dakika pişirin.
Normal bir tencerede pişirirseniz pişirme süresini 25 dakika uzatıyoruz.
Bu yemekle ilgili en önemli şey, yemeği hemen sıcak olarak servis etmektir.
Büyük borcumun üzerine kuru bir siron hamuru koyduk,
150 gr tereyağı ve sıvı yağı kuru hamur üzerinde eritin.
fırını ısıtıyoruz
Yoğurdu bir kaseye alın ve rendelenmiş sarımsak ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın.
Tavuğu tencereden alıp sıcak çatal ve bıçakla kesiyoruz.
Kuru siron yufkasını fırına atıp 10-15 dakika pişirip biraz kızarmasını sağlıyoruz.
15 dakika sonunda tepsiyi fırından alıp tavuk suyunu kepçe yardımıyla döküyoruz.
Tavuk suyunu döktüğünüzde hamur suyu çekecektir.
Suyu az olursa kuru olur, fazla olursa hamur olur o yüzden kontrollü bir şekilde döküyoruz.
Dilimlenmiş tavuğu yufkanın üzerine yayın ve tekrar fırına verin.
Bu arada tereyağını eritip kırmızı pul biberi ekleyip kavurun.
Şurubu ocaktan alıp ortasına sarımsaklı yoğurdu koyuyoruz, acı biberi döküp servis yapıyoruz.
Servis sırasında kalan yoğurdu ve biberi istediğimiz kadar koyuyoruz.
Nefis Tavuk sironu hazır
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]