Tavuk Tas Kebabı – En Sevdiğim Yemek

Tavuk Tas Kebap tarifi için bütün bir köy tavuğu küçük parçalara ayırıyoruz. İçine kırmızı biber, tuz, karabiber, zeytinyağı ve soyulmuş arpacık soğanı koyup karıştırıyoruz. Karıştırdığımız çamuru tamamen birleşecek şekilde metal bir tencereye koyuyoruz.

Daha sonra başka bir tencereye alıyoruz. Köy tavuklarından 2 parça ayırıp ters çevirdiğimiz tepsinin kenarına koyuyoruz. Üzerine 2 su bardağı su ekleyin. Kapattığımız tencereye ağır bir taş veya pislik koyuyoruz. Önce ocağın altını tamamen kaynayıncaya kadar açıyoruz, kaynadıktan sonra etler pişene kadar yarısını açıyoruz. Su toplarken suyu döküyoruz.

Bu taraftaki etler pişirilir, suda beklettiğimiz pirinci salıyoruz. 2 su bardağı suyu ekleyip pilavın üzerine bir kaşık tereyağı koyuyoruz. Pirinçler pişince ocağı kapatıp etin üzerinden tencereyi çıkarıyoruz.

Ortası etli pilavlı Tavuk Tas Kebabı servise hazır.

AFİYET OLSUN…

İkameler tavuk yerine kuzu, dana, keçi veya koyun olabilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın