Yanında pilav, makarna veya erişte ile servis edilen bir garnitür yapıyoruz.
Çok lezzetli ve Türk baharatları gibi pişirilir ve kuzu uykusuna benzer.
Tavuk budu orta büyüklükte kesiyoruz.
Kesilen tavuk etini tencereye alıp tavuğun üstüne çıkacak kadar su koyup yıkayıyoruz.
Tavukları iyice süzüp 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip ocağa alıyoruz.
İlk olarak yüksek ateşte pişirip ocağın altını kısıyoruz.
Sıvı buharlaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
Tavuk önce sulanır sonra yavaş yavaş suyunu alır.
Suyunu çeken tavuğa 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kızartıyoruz.
Kırmızı biber ve kekik ekleyin ve karıştırın
Ocağı kapatıp servis yapıyoruz.
Uyuyan tavuk hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]