Tavuk ve Dana Et – En Sevdiğim Yemekler

Nohut Eti Tarifi için nohutlar bir gece önceden ılık suda ıslatılır.

Islama’nın suyuna 1 tatlı kaşığı tuz eklerseniz tavuğunuzun çok lezzetli olduğunu göreceksiniz.

Islatılmış bezelyeler süzülür ve yıkanır.

Yağ bir düdüklü tencereye dökülür.

Doğranmış soğanları ekleyip kavurun.

Kuşbaşı doğranmış et eklenir ve ızgara yapılır.

Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Tavuklar eklenir ve çevrilir.

Damak zevkinize göre tuz eklenir.

Üzerine iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatın.

Nohutun cinsine göre pişme süresi değişse de düdüklü tencerede 35-40 dakika pişirilir.

Not: Düdük çalmaya başladıktan ve alt kısım indirildikten sonra pişirme süresi kaydedilir, ayak gibi ekleyeyim 😊

Etli tavuk hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın