medyauzmani.com

Tavuk ve ıspanaklı graten


ıspanaklı tavuk graten tarifi malzemeleri

tavuk baharatı

  • 2-3 tavuk pirzola (jülyen veya küp)
  • 1 büyük diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • karabiber
  • köri
  • ezilmiş kırmızı biber
  • (tuz kullanmayınız soya sosu tuzu yeterli olacaktır)
  • Biraz tavuk baharatı

graten için

  • 1 soğan
  • 1 kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (Ben salça kullanmıyorum ama isterseniz yarısını da kullanabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı sıcak su
  • ıspanak
  • çedar peyniri

beşamel sos;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • karabiber
  • tuz

Tavuklu ıspanaklı graten tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle marine için tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım ve kapağı kapalı bir kapta jülyen tavuk parçaları ile 2 saat bekletelim.
  2. Bu arada ıspanağı sirkeli suda bekletelim, güzelce yıkayalım, kurutalım ve kenara alalım. (Ben saplarını çıkardım, dilerseniz kullanabilirsiniz).
  3. Soslama işlemi tamamlandıktan sonra yapışmaz bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve ısıtın.
  4. Sosla marine ettiğimiz tavukları önce yüksek ateşte sonra sürekli kısık ateşte kızartalım. Bazı renkleri değiştirin.
  5. Yemeklik doğradığımız soğanları ve halka halka doğradığımız kırmızı biberi de çekirdeklerinden çıkarıp kavurmaya devam edelim.
  6. Soğan ve biberleri kavurduktan sonra salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim (Ben salçayı yarım çay bardağı su ile kullandım).
  7. Ardından elimizle doğradığımız ıspanakları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  8. 5 dakika kavurduktan sonra kalan yarım su bardağı sıcak suyu ekleyin.
  9. Suyunu çekene kadar pişirelim. Bu noktada tuzu tekrar kontrol edebilirsiniz.
  10. Pişmiş tavuk ve ıspanağı kumuma alıp beşamel sosu yapmaya başlayalım.
  11. 2 yemek kaşığı tereyağını eritin.
  12. Unu ekleyin ve koku kaybolana kadar karıştırın.
  13. Sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
  14. Tuz ve karabiberi ekleyip kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıp yemeğimizin üzerine döküyoruz.
  15. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini dökün ve 220 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

ıspanaklı tavuk graten tarifi

  • tatlı tarifi
  • kemikler
  • ıspanak
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • piliç ile
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Fırında Tavuklu Pilav (video)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın