Merhaba sevgili arkadaşım,
Havaların soğumasıyla karnabaharlar hemen sofraya döndü 🙂 Genelde soğuk tavuğu kolay kolay yemem. Nedense karnabahar yoğurt ve mayonez ile karıştırıldığında harika bir lezzet oluyor 🙂 Aslında ben bambaşka bir çorba yapmak için tavuk suyu yapmaya karar verdim. Ondan sonra etleri çorbaya doğrayayım dedim. Karnabaharı buzdolabına kaldırınca ortaya bambaşka bir lezzet çıktı 🙂
Bu arada evde tavuk suyu nasıl yapılır? Yazıma mutlaka bakın… Sadece tavuk parçalı çorba için değil, but ve göğüs eti haşlarken de kullanabilirsiniz. Bu şekilde baharatlandırıp hazırladığınız tavuk, salatalarınıza ve yemeklerinize ayrı bir lezzet katacaktır.
Karnabaharı çok kaynatmayın, bıçak batar ama dağılmaz. Ne de olsa patates püresi değil, tahıllı bir salata yapacağız. Bu nedenle pişen karnabaharı, pişmeye devam etmemesi için hazırladığınız soğuk suyun içine istenilen kıvama getirin.
Aşk…
İçerik Tablosu
Tavuk ve karnabahar salatası tarifi için malzemeler
- 3 tavuk budu (baget) 1 adet küçük karnabaharın yarısı 1 kavanoz garnitür (havuç, bezelye, patates karışımı) 4 yemek kaşığı yoğurt (yığın halinde doldurulmuş) 3 yemek kaşığı mayonez (silinmiş) 2 diş sarımsak Tat vermek için tuz ve karabiber
Tavuk ve karnabahar salatası tarifi nasıl yapılır?
Tavuk butları 2 litre suda yumuşayana kadar haşlayın (ben pilav ve çorbalarda kullanıyorum o yüzden bol suda haşlıyorum) Karnabaharları ayrı bir tencerede 5-6 dakika haşlayın, süre dolduğunda suyunu süzün. hemen ve soğuk su dolu bir kaba koyun. Garnitürü süzün ve bol su ile durulayın. Soğutulmuş tavuğu ayırın ve doğrayın. Karnabaharı küçük parçalar halinde kesin. Karıştırma kabına yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Yoğurtlu mayoneze didiklenmiş tavukları, ince ince doğranmış brokolileri, yıkayıp süzdüğünüz garnitürleri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. 1-2 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]