Tavuk ve Yoğurt – En Sevdiğim Yemek

Pilavla servis edeceğimiz en lezzetli tavuk tarifini sizlere sunuyorum.

Tavuk budu ve yoğurdu yapmak için tavuk suyunu hazırlayarak başlıyoruz.

3 yemek kaşığı yoğurdu bir kaseye alın.

Bir soğanı soyup rendeleyin.

Kuru soğanı bir süzgece alıp elimizle iyice sıkıyoruz ve suyunu süzüyoruz.

Yoğurt karışımını yoğurdun üzerine dökün.

3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.

3-4 adet sarımsağı rendenin ince tarafıyla kesip yoğurdun üzerine döküyoruz.

1,5 yemek kaşığı ketçap, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.

3 adet çeri domatesi ortadan ikiye kesip ekleyin.

Kemiksiz tavuk budu bu sosa batırıp üzerini kapatıp 1-2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.

Bu arada tavuğu fırına verdiğimizde patatesin kabuğunu yıkayıp büyük boy kesiyoruz.

Havucu yıkar, kurutur ve büyük parçalar halinde keseriz.

Patates ve havucu bir kaseye alıp 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, kekik ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın.

Dinlenen tavuk budu sosla birlikte fırın poşetine alıyoruz.

Patatesleri ve havuçları fırın poşetine koyuyoruz.

200 derecede 40-45 dakika, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

pilav ile servis ediyoruz.

Tavuk budu ve yoğurt hazır.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın