medyauzmani.com

tavuklu börek gözleme

Patatesli Tavuklu Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yufka
  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 havuç
  • 1 tatlı biber
  • 2 yeşil biber
  • Sebze yağı
  • tuz
  • karabiber
  • acı biber
  • kimyon

sosu için

  • 1 yumurta
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • yarım bardak süt
  • Yarım soda şişesi

bulmak;

  • yumurtanın Sarısı
  • bir fırtına

Paçanga Tavuklu Börek Tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Öncelikle tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayıp uygun bir tavaya alıp pişmeye bırakalım.
  2. Suyu salıp çekene kadar pişirin.
  3. Ardından havuç küplerini ve biberi ekleyip kavurun.
  4. Baharatlarımızı ekleyip ocaktan alıyoruz.
  5. Sosu için gerekli olan malzemeleri uygun bir kaba alıp karıştıralım.
  6. Hamurumuzu tezgaha alıp 8 eşit üçgen parçaya ayıralım.
  7. Daha sonra yufkayı iki kat olacak şekilde hazırlayıp sosumuzdan yayıyoruz.
  8. Üzerine tavuk iç harcımızı koyup kenarlarını kıvırıp sarıyoruz.
  9. Tüm hamurları aynı şekilde hazırlayalım.
  10. Son olarak yumurta sarısına ve galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  11. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin.

Not: Aslında derecelendirdiğim haşlanmış tavuk yedim. İçine pırasa veya mantar da ekleyebilirsiniz, bir dahaki sefere bu şekilde deneyeceğim. 🤗 Gerçekten deneyecek olanlar için.

Afiyet olsun 😍😍.

Resimli Tavuk Paçanga Börek Tarifi

  • hamur işleri
  • börek tarifi
  • Paçanga
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • piliç ile
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Tam boy el haddelenmiş pratik hamur işi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın