Tavuklu Börek ve Patates – En Sevdiğim Yemek

Patatesli Tavuklu Tavuklu Börek Tarifi için,

Soğanları, havuçları ve patatesleri küpler halinde, sıvı yağ koyduğumuz bir tavada orta ateşte hep birlikte 15 dakika kuruyana kadar haşlıyoruz.

Etleri küp şeklinde doğrayıp biraz sıvı yağ eklediğimiz ayrı bir tavaya alıyoruz.

Patateslere ekleyelim. Tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.

Hamurumuzu tezgaha alalım.

Bir kaseye su ve yağı koyun ve karıştırın.

Onları çarmıha gerelim.

Hamurumuzu bıçakla 6’ya bölelim.

Hamurun sonuna 2 kaşık iç harcı koyup rulo gibi saralım.

Yufkalar bitene kadar devam edelim.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.

üzerlerine yumurta sarısı sürdüm.

Ve susam serpelim ve 150 ile 170 °C arasında altın rengi olana kadar pişirelim. 35 dk. bu yeterli.

Tavuklu ve Tavuklu Börek ve Patatesler hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın