Tavuklu Bulgurlu Pilav – En Sevdiğim Yemek

Tavuklu Bulgurlu Pilav Tarifi için,

İlk olarak tavuk butlarını tencereye alıp haşlıyoruz.

Daha sonra bir tavaya sıvı yağı ve tereyağını koyuyoruz.

İçine ince doğranmış soğan ve biberi ekleyin.

Biraz kızartıyoruz.

Ardından salçayı ilave edip kalanını kavurun.

Daha sonra haşlanan tavuk budu dikkatli bir şekilde kesip ekliyoruz.

Daha sonra bulguru ekleyip 3 su bardağı kaynar su ve 4 su bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz.

Bulgurun cinsine göre bu su miktarı değişebilir.

Suyu sistemli bir şekilde döküp tuz ilave edip suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp biraz dinlendirsek daha iyi olur.

Hizmeti daha sonra planlayabiliriz, yapacak olanlar için daha kolay.

Tavuklu Bulgur Pilavı hazır.

yemek ister misin 💖

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın