Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır?
Önce tavuklarımızı haşlayalım.
Bir tavada 200 gr. Tavuk göğüsümüzü koyalım.
Su dökün ve kaynatın.
Kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.
Soğuyunca tavuklarımızı minik minik doğrayalım ve pilavımıza koymaları için bekletelim.
Pilav tenceremize 2 yemek kaşığı tereyağı ve biraz zeytinyağı ekleyin.
2 su bardağı pirinci yıkayıp süzelim ve tereyağımıza pirincimizi ekleyip kavuralım.
Bir çay kaşığı tuz ekleyin ve 4 su bardağı su ekleyin ve karıştırın.
Kaynamaya bırakalım ve kaynayınca kuşbaşı doğranmış tavuklarımızı ilave edelim.
Süzülen pirincimizi yere koyup mayalanmaya bırakalım.
Tavuklu pilavımız hazır.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]