medyauzmani.com

Tavuklu Pilav Tarifi – En Sevdiğim Yemekler

Tavuklu Pilav Tarifi için önce bagetleri bir tencereye alıp tuzunu ekleyip kaynatalım ve soğuyunca biraz keselim.

Pirinci nişastası bitene kadar güzelce yıkayalım ve 15-20 dakika tuzlu suda bekletelim. Oturmasına izin verin ve sonra suyu koruyun.

Kendi pilavımızı yapalım :))

Yağı bir tavada ısıtalım, içine pirinci dökelim ve iki üç dakika pişirelim. hadi kurulayalım.

Ezdiğimiz tavuğu alıp tavuk sosunu dökelim ve son karışımdan sonra ara ara kontrol ederek kısık ateşte pişmeye bırakalım.

Suyu çekilip gözler kapatıldığında ocağın altına koyalım.

Bir kağıt havluyla örtün, kapağı kapatın ve yarım saat dinlendirin.

Nefis tavuklu pilavımız hazır, afiyet olsun :)).

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın