Tavuklu pilav – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bayramın ilk günü aile ziyaretleri ile geçti. Ailemizin en güzel yemeği olan ve çocukluğumdan beri saygı duyduğum canım teyzem ziyarete gittiğimizde bize mükemmel bir ziyafet hazırlamıştı. Benim gibi kolay kolay tavuk yemeyen biri için bile insana tavuk yediren bu harika tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Her zaman kullanabileceğiniz pratik.

Torbada yapılan tavuk yağını kullanarak tavuk suyu ile çorba da yapabilirsiniz. Torbada tavuk yapmanın tek sırrı içine bir adet soğan koymaktır.

Bugün tatil listemizden bazı örnekler verelim…

Şehriyeli tavuk çorbası
Zeytinyağı ile doldurulmuş kağıt
Çobanlar otoritesi
Karışık kavurma
Peynirli hamur işleri
kravat şekeri

Yeni kampanyamız çok yakında… Saygılarımızla…

Tavuklu pilav

tavuklu pilav tarifi malzemeleri

tavuk için:

    1 fırın poşeti 1 kuru soğan orta boy tuz

Pirinci hazırlamak için:

    2 su bardağı pilavlık pirinç 3 su bardağı sıcak su veya et-tavuk suyu 4 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı haşlanmış nohut (1 et bulyon tablet)

pilavın yapılışı:

Pirinci 2-3 kez bir kevgir içinde ılık suyla yıkayın. Bir kaba ılık su doldurun ve pankekleri 10-15 dakika dinlendirin. Tereyağını pilav tenceresine alıp ısıtın, suyunu iyice süzdüğünüz pirinci ekleyin ve tane haline gelinceye kadar soteleyin. 3 su bardağı sıcak su ve toz et suyunu ekleyip karıştırın. Son olarak haşlanmış nohudu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Önce yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin ve altını kısın, suyu çekilince altını kapatın ve ıslanmaya bırakın. Karabiber ile servis edilir.

Tavuk hazırlanışı:

Tavuğu güzelce yıkayıp tuza bulayın ve fırın poşetine koyun. Soğanı 2’ye kesin ve tavuğun yanına torbayı bağlayarak yerleştirin. 180 derecelik fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın