tavuklu pirinç çorbası

Tavuk ve pirinç çorbası tarifi malzemeleri

  • 1 çay kaşığı pirinç
  • Bir parça tavuk göğsü veya but
  • 1 havuç
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yağ ve tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı/eklenmemiş)

yukarı;

  • 3-4 dal maydanoz

baharatlamak

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım limon suyu
  • 3-4 yemek kaşığı su
Tavuk ve pirinç çorbası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Tavukları bir tencerede sıcak suda haşlayın.
  2. Başka bir kapta doğranmış küçük soğanı ekleyin, sıvı yağı (zeytinyağı) ve tereyağını ekleyip kavurun.
  3. Havucu rendeleyip ilave edip kavurmaya devam ediyoruz ve hafif pişince üzerine sarımsağı rendeleyip ilave edip biraz daha kavuruyoruz.
  4. Üzerine biraz sıcak su dökün ve yıkanmış pirinci ekleyin.
  5. Üzerine haşlanmış tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın, aynı zamanda haşlanmış tavuğu da doğrayalım.
  6. Başka bir kapta un, yoğurt, limon suyu ve suyu ekleyip iyice karıştırın ve baharatını hazırlayın.
  7. Pirinçler pişince pişen çorba suyunu baharatların üzerine ekleyin ve baharatları eklerken kırılmaması için karıştırın, ardından hafif baharatları pişen çorbaya ekleyin ve iyice karıştırın.
  8. Kuşbaşı doğranmış tavukları ilave edip tekrar kaynatın ve ocağı kapatın.
  9. Servis ederken üzerine maydanoz ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun☺.

Tavuk ve pirinç çorbası tarifi

Bu tavuklu pilav çorbası yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın