Tavuk ve pirinç çorbası tarifi malzemeleri
- 1 çay kaşığı pirinç
- Bir parça tavuk göğsü veya but
- 1 havuç
- 1 küçük soğan
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı tuz
- yağ ve tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı/eklenmemiş)
yukarı;
- 3-4 dal maydanoz
baharatlamak
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- yarım limon suyu
- 3-4 yemek kaşığı su
Tavuk ve pirinç çorbası tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Tavukları bir tencerede sıcak suda haşlayın.
- Başka bir kapta doğranmış küçük soğanı ekleyin, sıvı yağı (zeytinyağı) ve tereyağını ekleyip kavurun.
- Havucu rendeleyip ilave edip kavurmaya devam ediyoruz ve hafif pişince üzerine sarımsağı rendeleyip ilave edip biraz daha kavuruyoruz.
- Üzerine biraz sıcak su dökün ve yıkanmış pirinci ekleyin.
- Üzerine haşlanmış tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın, aynı zamanda haşlanmış tavuğu da doğrayalım.
- Başka bir kapta un, yoğurt, limon suyu ve suyu ekleyip iyice karıştırın ve baharatını hazırlayın.
- Pirinçler pişince pişen çorba suyunu baharatların üzerine ekleyin ve baharatları eklerken kırılmaması için karıştırın, ardından hafif baharatları pişen çorbaya ekleyin ve iyice karıştırın.
- Kuşbaşı doğranmış tavukları ilave edip tekrar kaynatın ve ocağı kapatın.
- Servis ederken üzerine maydanoz ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tavuk ve pirinç çorbası tarifi
Bu tavuklu pilav çorbası yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]