Son iki haftadır okulda o kadar ağır yemekler ve soslarla boğuluyoruz ki eve geldiğimde hiçbir şey hazırlamak istemiyorum. Buzdolabına bakıp tekrar dolaba bakıyorum ve bu döngü dayanılmaz bir hal alıyor 🙂
İşten veya okuldan yorgun döndüğünüzde bir şeyler hazırlamak istemiyorsanız ve bir şeyler hazırlamak istemiyorsanız buzdolabına bir bakın derim. Hafif, doyurucu ve pratik bir tarifle sandviçler akşama birebir…
Bu tavuklu sandviç tarifi çok basit görünse de lezzeti artıran ve bağımlılığa yol açan birkaç püf noktası var.
Bunlardan ilki, sarımsak ve zeytinyağının muhteşem birleşimidir.
Diğer bir parça ise tavuğun sıcakken üzerine sürdüğünüz ince bir dilim kaşar peyniridir.
Son olarak varsa taze kekik ve biberiye.
Bu malzemeleri kullanarak lezzetli sandviçler yapabilirsiniz.
Çıtır Tavuk ve Patates tarifim bu sandviçe çok yakıştı, buradan bakabilirsiniz…
Aşk…
Tavuklu sandviç:
2 sandviç veya hamburger ekmeği
4 çıtır tavuk veya 2 but biftek
1 domates
1 beyaz soğan
Bir tutam kıyılmış maydanoz
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavukları kızartmak için sıvı yağ
tuz
İçerik Tablosu
Tavuklu sandviç tarifi nasıl yapılır?
1- Öncelikle ince kıyılmış veya ezilmiş sarımsağı zeytinyağı ve maydanozla karıştırın. (Sarımsak fazla gelebilir damak zevkinize göre azaltabilirsiniz)
2- Bu karışımı ikiye böldüğünüz sandviç ekmeğinin üzerine yayın.
3- Domates ve beyaz soğanı enine yarım inç kesin.
4- Tavuğun iki tarafını da kızartın ve yağını çekmesi için yağlı kağıt üzerine alın.
5- Haşlanıp süzülmüş tavuğu istediğiniz büyüklükte doğrayın.
6- Zeytinyağı ile yağladığınız ekmeğin üzerine patateslerle süsleyerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]