Kış sofralarının vazgeçilmezi olan en lezzetli tarhana sosunu yapıyoruz.
Nohutlu tarhana yapmak için önce 3 yemek kaşığı tarhanayı bir kaba alıp üzerine su ilave ediyoruz.
Üzerine su döktüğümüz tarhanayı karıştırıp 1/2 saat dinlendiriyoruz.
Bir tencereye zeytinyağını koyuyoruz, bir tatlı kaşığı domates ve bir tatlı kaşığı biberi ekleyip karıştırıyoruz.
Zeytinyağı ile kavuruyoruz.
4 bardak su dökün ve ıslak tarhanayı ekleyin ve karıştırın.
Kaynayana kadar karıştırın ve bezelyeleri ekleyin.
1-2 dk. Haşlayıp servis tabağına alıp üzerine biraz kuru nane koyup servis ediyoruz.
Nohutlu tarhana çorbası hazır.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]