Tavuk Taşlı Sote Tarifi için taşlığı yıkayalım, suyunu süzelim. Küpler halinde kesin ve düdüklü tencereye koyun. Kayaların üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyelim. Kaynamaya başlayınca 20 dakika kaynatın ve tencereyi ocaktan alın. Taşlıklardan suyunu süzelim (suyunu çekmedim ve sotenin yanında pirinci yaptım, taşlıktaki su ile yapılan pilav çok lezzetli, tavsiye ederim).
Taşlık pişerken soğanı soyup yıkayıp kurulayalım ve yarım ayda bir piazlık serpelim. Yeşil biberi ince halkalar halinde keselim, sarımsağı soyup jülyen şeklinde doğrayalım, ardından domatesleri çok küçük küpler halinde doğrayalım ve malzemeleri saklayalım.
Yılanlar pişince yağı bir tavaya alıp ısıtalım, soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavuralım. Biber ve sarımsağı da ekleyip karıştıralım, 2 dakika kavurduktan sonra taşlık ve domatesleri, tamamen yıkayan suyu ekleyip, kırmadan dikkatlice karıştıralım.
Bu şekilde domateslerin suyunu bırakana kadar 10-15 dakika pişirelim ve yemeğe baharatları ve tuzu ekleyip karıştıralım. Son 2 dakika kavurduğumuz taşlıkları ocaktan alabiliriz.
Tavuklu Taş Sote servise hazır.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]