medyauzmani.com

Baş ve Bacak Çorbası Tarifi – Tariflerim

Kurban Bayramı ve soğuk kış günleri için hazırlanmış vitaminli, besleyici, güçlü ve şifalı çorba tarifi. Besin açısından zengindir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Antibiyotik içerir ve soğuk algınlığı ve enfeksiyonlara karşı korur. İçerdiği kolajen sayesinde eklemlerdeki sıvıyı korur ve kemiklerin oluşmasına yardımcı olur. Kansızlığa iyi gelir ve kasları güçlendirir.

Yapımı oldukça zor olan evde paça çorbası yapmak için çok faydalı bir tarif paylaşıyorum. Başlığı beğenmediğim için kullanmadım. İsterseniz bir başlık ekleyebilirsiniz. Veya et ve kemik kullanabilirsiniz.

Baş Ayak Çorbası tarifi için önce kasaptan işkembe ve ayak aldım. Bol su ile defalarca yıkadım. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekledim. Kapağını kapatıp kaynamaya bıraktım. Piştiğinde kısık ateşte bir saat pişirdim.

Daha sonra sudan çıkarıp soğumaya bıraktım. Ayaklarımla mesafeyi kestim. Tekrar suya koydum ve kendim kaynattım. Tuz ekleyip 1-2 dakika pişirdim.

Bu arada çorbayı hazırladım. Bir tavaya sıvı yağı koyup eritiyorum. Sarımsağı dövüp ekledim. Domates salçası koyup biraz koyuyorum. Limon suyu ve baharatları ekleyip altını kapattım. Baharatları, tuzu ve ekşisini damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

Sosu çorba tenceresine koyup 1-2 dakika pişirdim.

Nefis Kelle paça çorbası servise hazır. Limonla servis edelim. Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın