Tavuklu turtalar – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Tavuklu krep nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 15 yorum var. Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Alt Hindi, Akşam Yemeği, Çiğ Krema, Kremalı Mantar, Kremalı Tavuk, Börek, Krema Kutusu, Mantarlı Börek, Pratik Yemek, Tavuk But, Et Yemekleri

Çıkış tarihi: 05-11-2008

4 5 5 1

Dün iş arkadaşlarımla öğle yemeğine çıktık, gittiğimiz restoranda iki arkadaşım tavuklu mantarlı mantı ısmarladı. Yemeğin tadına baktığımda çok beğendim ve bu akşam sevgili eşime çılgın tavukla sürpriz yapmak istedim. Benim tattığım kreplerde göğüs eti kullanılmış ama ben daha lezzetli olması için bacak eti kullandım.

Oldukça kolay ve zahmetsiz bir tarif, yaklaşık 20 dakikada çok farklı ve lezzetli bir yemeği sofraya koyabilirsiniz. Sadece kendiniz için değil misafirleriniz için de deneyebilirsiniz. Benim vereceğim tarif iki kişilik ama siz daha fazla kişiyi rahatlıkla yapabilirsiniz. Yakında görüşürüz…

Tavuklu börek tarifi malzemeleri

    2 adet kemiksiz but (her pakette 1 adet) 8-10 adet mantar ½ su bardağı çiğ krema 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Karabiber

Krep için:

    Yarım litre süt 1 yumurta 7-8 yemek kaşığı un 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ

Dekore etmek:

    Çedar peyniri, alabildiğince dilimlenmiş köfte, tatlı kırmızı biber, yeşil biber, havuç

yapılışı:

Butları ve mantarları küp küp doğrayın, teflon tavaya tereyağını koyun ve tavukları bu tavada beyazlaşana kadar kavurun. Mantarları ekleyin ve tavuklar iyice pişene ve krema ilave edilene kadar soteleyin. 3-4 dakika pişirin, ardından ocaktan alın. Krep için olan malzemeleri derin bir kapta güzelce çırpın ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ kızdırdığınız tavada önlü arkalı pişirin (tavaya aktarmak için ölçü olarak kepçe kullanabilirsiniz) Tavuk bulamacını tencereye alın. Her krepin ortasını açıp rulo şeklinde sarın, fırında peynir eriyene kadar pişirin. Biberleri ve havuçları ince ince dilimleyin, kreplerin üzerine serpiştirin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın