Taze Fasulye – En Sevdiğim Yemek

Vejetaryenler için lezzetli, hafif vejetaryen yemekler yapıyoruz.

Bütün taze fasulyeleri yıkayalım.

Sonunu kesip tahtada kesiyoruz.

Bir tencereye alın ve yarıya kadar kaynar su ekleyin ve 20 dakika pişirin.

Soğanı küpler halinde kesiyoruz ve sarımsakları küçük küpler halinde kesiyoruz.

Kızartıp kızartacağımız bir tavaya zeytinyağı, tuz, şeker, soğan ve sarımsağı koyuyoruz.

Taze fasulyeleri bir süzgece alıp suyunu süzüyoruz.

Soğanı ve sarımsağı yumuşayana kadar kavurun.

Taze fasulyeleri soğan ve sarımsakların üzerine alıp karıştırıyoruz.

Tencerenin kapağını iyice kapatıp 20 dakika karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz.

Tencerenin kapağını açıp 1-2 dakika bekleyin. Çok kurutuyoruz.

İki yumurtayı çırpın ve yumurta pişene kadar hızlıca karıştırın.

4 yemek kaşığı karabiberi ekleyip ocaktan alın.

Tabağa alıp servis yapıyoruz.

Fasulye filizi hazır.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın