Yeşil bir canavar olarak 16 kavanoz konserve yeşil fasulye yaptım. Yazın yeterince yiyemedim, kışın yeterince yeşil fasulye yemek istedim sanırım. Konserve severim, dondurulmuş mu konserve mi tercih edersiniz, nasıl yaptığınızı bana bildirin. Biraz abartabilirim isterseniz benim verdiğim ölçünün bir kısmını veya yarısını yapabilirsiniz.
Taze Fasulye Konservesi Tarifi İçin Önce fasulyeler su dolu bir kaba alınır ve 10 dakika bekletilir.Bu süre sonunda 3 kez daha yıkanarak süzgeçten geçirilir. Uçtan yıkanır ve ortasından kırılır.
Diğer yandan domatesler yıkanır, soyulur ve kesilir. Tüm malzemeleri aynı anda büyük bir tencereye koyun ve karıştırın. Örtün ve 30 dakika pişirin.
İyi pişirilmiş fasulyeler kavanoza alınır ve ağzına sürülür ve beyaz kapak kapatılıp ters çevrilir. Bütün fasulyeler bu şekilde konur ve çevrilir.
Bu kavanozlar ağzı sıkıca kapatılarak sızıntı olmaması için 2 gün bu şekilde tutulur. İki gün sonra kavanozları değiştirip serin ve kuru bir yerde saklayabilirsiniz.
Taze Konserve Fasulye hazır.
Bu şekilde yapılan konserve yiyecekler yaz aylarına kadar dayanır ve afiyetle yenir.
Kışın soğan iyi kavrulur, konserve yapılır, az pişirilir ve afiyetle yenir 🌼😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]