Merhaba sevgili arkadaşım,
Taze fasulyenin en tatlı olduğu zamanlar bu zamanlar, bol bol taze fasulyeyi zeytinyağında zeytinyağında pişirmenizi tavsiye ederim. Taze fasulyeden peksimet veya peksimet de yapabilirsiniz.
Bu sefer yazlık tarif yapmaya karar verdim. Böylece ortaya bol yoğurtlu nefis bir taze fasulyeli browni çıktı 🙂
Purani yöreden yöreye değişmekle birlikte genellikle kavrulduktan sonra yoğurtla servis edilen bir yemek olarak anılır. En ünlülerinden biri ıspanaklı buranidir. Bazıları pirinç, bulgur ve hatta nohut gibi baklagiller de ekler. Dilerseniz puranınıza biraz baklagil ekleyebilirsiniz.
Dediğim gibi şimdi fasulyenin en tatlı zamanı ve içine tatlı beyaz soğan eklenir ve yemeğiniz tatlı gibi olur. Tabii servis edilecek manda yoğurdu varsa kusura bakmayın 🙂 Bu lezzetli tarif için masadaki her şey ikinci planda.
En kısa zamanda denemenizi tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Purani Taze Fasulye Tarifi Malzemeler
- 500 gr taze fasulye 1 orta boy kuru soğan 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı tuzlu su 1,5-2 su bardağı yoğurt (süzme veya manda yoğurdu daha iyi olur) 2 diş sarımsak
Servis için:
- Zeytinyağlı pul biber
Taze fasulye ile Borani tarifi nasıl yapılır?
Yeşil fasulyeleri yıkayın ve kurulayın. Süzülen fasulyelerden üç parça koparıp yanlamasına kesin. Soğanı yemeklik doğrayın ve fasulyelerle birlikte tencereye alın. Zeytinyağını, tuzu ekleyip 7-8 dakika kavurun. Rengi açılıp çiğ kokusu gidince üzerine bir çay bardağı su ekleyip karıştırıyoruz ve kapağını kapatarak kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. 10-15 dakika suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Haşlanan fasulyeleri servis tabağına alın. Üzerine iki diş sarımsakla hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün. Son olarak kırmızı biberle kızdırdığınız zeytinyağını yoğurdun üzerine döküp servis ediyoruz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]