Sürekli konut sıkıntısı nedeniyle dün İkea ve Bractiker’in yolunu tuttuk. Tabii daha önce yapacak işlerimiz olduğu için alışverişe gitmemiz saat 19:00’u, eve varmamız ise saat 23:00’ü buldu. Sonra (içeride ve dışarıda toplanmadan önce daha doğru olurdu), gece 2:30’a kadar hala sığmayan evin yerleşimini hallettim. Günü mutfakta her köşe bucağı temizleyerek ve modası geçmiş çöpleri atarak geçirdim. Ara sıra yorulmak ve biraz gözyaşı dökmek için sana yazmaya başladım. Neyse, bir paragraf bile iyiydi 🙂
Bu sebeple kısa kesip hemen tarife giriyorum. Geçenlerde yeşil fasulye haşlaması ve yeni fasulye tariflerini deneyeceğimden bahsetmiştim. Yeşil fasulye ekmeğini çörekler kadar sevdim. Et yemeklerinin yanına harika bir garnitür olabilir. İstenirse yoğurtlu dip sos hazırlanıp bu sosla servis edilebilir.
Aşçılık okulu için hazırladığım bulamaç kısmının nasıl hazırlandığına dair yazıya buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca panellerin yapılış aşamalarının detaylı resimlerini de bulabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Taze fasulyeli ekmek tarifi malzemeleri
- 250 gram taze fasulye 1 su bardağı un 1 su bardağı peksimet 2 yumurta Tuz ve karabiber
kaynayana kadar:
yağda kızartmak:
Taze fasulyeli ekmek tarifi nasıl yapılır?
Fasulyeleri bol tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Haşlanan fasulyeleri süzgeçten geçirip soğuk suya atıp tekrar süzgeçten geçirip süzülmeye bırakın. Bir tabağa 2 adet çırpılmış yumurta, bir tabağa un, bir tabak galeta ununu alıp bir tavada yağı kızdırıyoruz. Süzülen fasulyeleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayıp her iki tarafını da kızartın. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]