Taze fasulye – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Altnoluk Köy Pazarı’ndan aldığımız taze barbunya ile inanılmaz lezzetli ve pratik bir yemek hazırladık. Pazar çok ucuz ve her şey taze…

Khala Malak ayıkladıktan sonra fasulyeleri haşlayıp nedenini sorunca şaşırdım. Ardından daha önce tek suda kaynatılan fasulyelerin daha lezzetli ve renk olarak daha güzel olduğunu anlattı.

Aslında, ister taze kuru fasulye isteyin, ister fasulye suyu yapın. Fasulyeleri biraz yumuşak olacak şekilde önceden kaynattığınızdan emin olun.

Tabii servis ederken maydanoz ve bol limon eklemeyi unutmayın.

Burada çok fotoğraf çektim ve İstanbul’a döndüğümde sizlerle paylaşacağım.

Aşk…

taze fasulye tarifi malzemeleri

    1 kg taze barbunya 2 adet kuru soğan 3 adet büyük boy domates 3 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı 3 adet kesme şeker 1 tatlı kaşığı tuz

Taze fasulye tarifi nasıl yapılır?

Bir kilo fasulyeyi ayıklayın ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave ederek 15 dakika haşlayın. Haşlanmış fasulyeleri süzün ve ocaktan alın. Yemeklik için soğanı ve 3 diş sarımsağı doğrayın. Tavaya yağı alıp soğan ve sarımsağı iki dakika karıştırarak kavurun. Doğranmış domatesleri soğana ekleyin, tuz ve şekeri ekleyip 1-2 kez karıştırın. Son olarak fasulyeleri ekleyin, karıştırın ve kapağını kapatarak domates suyunu çekene kadar pişirin. Ayakları soğuk.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın