Taze fasulye – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bu hafta hep güzel haberlerim oldu 🙂 Önce Durban’da Dünya Kupası heyecanına tanık olacağımızı, ardından eşi ve çocuğuyla İzmir’den gelen sevgili Özlem’i ziyaret edeceğimizi biliyorduk. Pasaport işlemlerini tamamladığımız gün sizinle tanışmak güzeldi 🙂

Bu hafta çok gezeceğimiz için sizlerle çok pratik tarifler paylaşacağım. Taze fasulye yemenin tam zamanı 🙂 O kadar pratik ve lezzetliler ki, hele bir gece buzdolabında beklettikten sonra yemeye doyamayacaksınız. Eğer beğenirseniz soğanları sotelerken 1-2 diş ince kıyılmış sarımsak eklemenizi tavsiye ederim.

taze fasulye tarifi malzemeleri

500 gr. Yeşil fasulyeler
1 orta boy soğan
2 büyük olgun domates
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı zeytinyağı
1,5 – 2 su bardağı su
tuz

Taze fasulye tarifi nasıl yapılır?

1- Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın. Fasulyeleriniz iriyse uzunlamasına ikiye veya üçe bölün.
2- Soğan ve domatesin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
3- Zeytinyağını ve soğanı bir tencereye alın. Orta ateşte bir tutam tuz ekleyip soğan pembeleşinceye kadar soteleyin, ardından doğranmış domatesi ekleyin ve bir dakika daha soteleyin.
4- Fasulyeleri domateslere ekleyin ve 5 dakika fasulyelerin rengi değişene kadar soteleyin.
5- Şeker, tuz ve suyu ekleyip kısık ateşte 20 dakika fasulyeler yumuşayıncaya ve suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın