Bu hafta hep güzel haberlerim oldu Önce Durban’da Dünya Kupası heyecanına tanık olacağımızı, ardından eşi ve çocuğuyla İzmir’den gelen sevgili Özlem’i ziyaret edeceğimizi biliyorduk. Pasaport işlemlerini tamamladığımız gün sizinle tanışmak güzeldi
Bu hafta çok gezeceğimiz için sizlerle çok pratik tarifler paylaşacağım. Taze fasulye yemenin tam zamanı O kadar pratik ve lezzetliler ki, hele bir gece buzdolabında beklettikten sonra yemeye doyamayacaksınız. Eğer beğenirseniz soğanları sotelerken 1-2 diş ince kıyılmış sarımsak eklemenizi tavsiye ederim.
taze fasulye tarifi malzemeleri
500 gr. Yeşil fasulyeler
1 orta boy soğan
2 büyük olgun domates
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı zeytinyağı
1,5 – 2 su bardağı su
tuz
Taze fasulye tarifi nasıl yapılır?
1- Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın. Fasulyeleriniz iriyse uzunlamasına ikiye veya üçe bölün.
2- Soğan ve domatesin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
3- Zeytinyağını ve soğanı bir tencereye alın. Orta ateşte bir tutam tuz ekleyip soğan pembeleşinceye kadar soteleyin, ardından doğranmış domatesi ekleyin ve bir dakika daha soteleyin.
4- Fasulyeleri domateslere ekleyin ve 5 dakika fasulyelerin rengi değişene kadar soteleyin.
5- Şeker, tuz ve suyu ekleyip kısık ateşte 20 dakika fasulyeler yumuşayıncaya ve suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]