Taze Fasulye Ve Et Tarifleri – Favori Tariflerim

Şimdi yeşil fasulyeleri pişirmemiz gerekiyor ki zamanı geldi ve onları kışın koyabiliriz ama bu yeniler farklı.

Öncelikle kuşbaşı etlerimizi yıkayıp düdüğü düdüklü tencereye indirdikten sonra yirmi beş dakika sürüyor. Çok az suda haşlıyoruz.

Şimdi fasulyelerimizi ayıklayıp yıkayıp süzgeçten geçiriyoruz.

Fasulyeyi iki baş kesip ortadan ikiye böldüm ve çekirdeklerin büyüklüğüne göre ikiye ya da üçe böldüm. Bu sırada etimizi ve suyumuzu başka bir kaba aktarıyoruz, bir su bardağı zeytinyağını düdüklü tenceremize koyup ısınmasını bekliyoruz. Zeytinyağı kızınca ince ince doğranmış soğanları ekleyip 10 dakika kavuruyoruz.

Dört veya beş diş sarımsağı soyup serpiyoruz, birkaç kez karıştırıyoruz, salçayı ekleyip domates kokusu çıkana kadar kavuruyoruz (ısı isterseniz bir tatlı kaşığı domates ekleyebilirsiniz). acı biber veya acı biber salçası ekleyebilirsiniz)

Salça kokusu kaybolduktan sonra tuz, karabiber ve kurulayıp küp şeklinde doğradığımız beş altı domatesi ilave ediyoruz.

5-10 dk. Daha sonra yıkadığımız fasulyelerimizi tencereye aktarıp karıştırıyoruz.

10 dk. Ters çevirene kadar ya da tencereyi sallayarak ters çevirene kadar yakıyoruz.

Farklı bir yerde kaynattığımız sudan fasulyelerin üzerine bir su bardağı sıcak suyu (veya eti pişirdiğimiz sosu) döküyoruz, son olarak tekrar karıştırıp düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz.

Buhar çıkınca düdüğü indiriyoruz ve altını yirmi sekiz dakika kısık ateşe getiriyoruz. kadar pişiriyoruz.

Ardından ateşi kapatıp buharın gitmesini bekliyoruz.

Buharı çıkınca tenceremizi dikkatlice açıyoruz. Yaklaşık 10-15 dk. Dinlenip pilav ve tzatziki ile servis ediyoruz.

Not: Etiniz koyun eti ise ayrı pişirmenize gerek yok soğanlı kavurma işlemi sırasında etinizi çiğ olarak da pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın