Merhaba sevgili arkadaşım,
Bahar Şimdi bahar, İstanbul’un her zamanki istikrarsızlığı devam etse de, evler ısınıyor ve ruhlar sofralarda enfes tatlar arıyor.
Geçen hafta aldığım kapsüller yavaş yavaş bozulmaya başlayınca ne yapayım diye düşünmeye başladım. Çekimler sırasında yemeklerin aromasına o kadar kapılmıştım ki, elimdeki yoğurtla baklaları kaynatıp biraz sarımsakla karıştırdım ve taze taze fasulye ile çıktım 🙂
Beğenir misiniz bilmem ama beni çatlatacak kadar şişse de ben ekmek kesip yemeyi severim. Eminim bunda da aynı tadı alacaksınız (ne de olsa bu benim fırın grubum :))!
Ayrıca koyu yoğurtlu bir meze de hazırlayabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Cacık Taze Fasulye Tarifi Malzemeler
- 100 gram bakla 10 yemek kaşığı yoğurt 2 sarımsak (damak zevkine göre azaltılabilir) tuz
Servis için:
- 2-3 yemek kaşığı haşlanmış fasulye ve zeytinyağı
Cacık Taze Bakla Tarifi nasıl yapılır?
Fasulyeleri sıcak suda 6-7 dakika haşlayın. Haşlanmış fasulyeleri süzün ve soğuk suya koyun. Baklaların kabuklarını soyun, 3 yemek kaşığını ayırın ve kalanını blender kasesine alın. Yoğurdu karıştırıcıya ekleyin, tuz ve sarımsağı ekleyin ve tamamen birleşene kadar karıştırın. Servis yapmadan önce tabaklara alınarak dereotu, fasulye ve zeytinyağı ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]