medyauzmani.com

Taze hamur işi tadında çikolatalı kek

Taze kek tadında çikolatalı kek tarifi için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sade yoğurt veya yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı un
  • 1,5-2 yemek kaşığı kakao

ganaj için

  • 100-150 gram Antep fıstığı (dövülmüş fındık veya badem ile)
  • 1 kutu sıvı krema
  • 250 gram sütlü çikolata
  • 125 ml çay bardağı

Taze kek tadında çikolatalı kek nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Karıştırma kabına yumurta, şeker ve vanilyayı alıp beyazlaşana kadar çırpın. Tereyağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. Kakao, kabartma tozu ve unu ekleyip çırpın.
  3. Klipsli kalıbın altına yağlı kağıt koyup kek hamurunu dökelim. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Kek pişerken biz çikolatayı hazırlayalım.
  4. Kremayı tavada ısıtalım ve çikolatayı ekleyerek karıştırarak eritelim. İçine fıstıkları koyup karıştıralım.
  5. Pişen keki fırından çıkaralım ve ilk sıcaklığının çıkması için 10-15 dakika bekleyelim. Daha sonra çikolatayı kekimizin üzerine dökelim ve kekin her yerine eşit şekilde dağıtalım. En az 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
  6. Uygun pastamızı kalıbından çıkarıp meryem banyosunda erittiğimiz beyaz çikolata ile süsleyelim. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz (keserken bıçağı kaynar suya batırın sıcakken daha iyi kesilecektir)

Resimli taze kek tarifi ile çikolatalı kek lezzeti

  • börek tarifi
  • çikolata
  • Kek
  • kek tarifleri
  • makarna
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • aromalı
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • yaş
  • Gıda

Sonraki haber:

Elmalı turta

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın