Merhaba sevgili arkadaşlar, geri döndüm ve sizlerleyim.
Çok güzel bir tatilin ardından işe başlamanın stresini hissediyorum. Doğal olarak neredeyse 10 gün işi unutarak gezdik 🙂 Şehrin karmaşasından, karmaşasından kurtulup doğayla bütünleştik.
Tatilimizin ikinci bölümünü İstanbul’da görmemizin neredeyse imkansız olduğu meyve bahçelerinde geçirdik, dallarının meyvelerini mis kokulu yedik, nerelere gidip nerede kaldığımı sizlerle paylaşacağım.
Tariflere kaldığım yerden devam ediyor ve tam zamanında taze incir tatlısıyla açılışı yapıyorum.
Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan bu enerji verici ve kan yapıcı meyve ister kuru ister taze olsun kek, bisküvi ve tatlılarda kullanılabilir.
Kurutulduğunda bronşite ve neden olduğu öksürüğe faydalıdır ve balgam söktürücü olarak da kullanılabilir. Geçen kış bronşit hastası olduğumda demleyerek kullandım ve gerçekten çok güzel sonuçlar aldım. Benden şimdilik bu kadar, yepyeni tarifler ve paylaşımlarla görüşmek üzere…
İçerik Tablosu
Taze incir tatlısı tarifi malzemeleri
- 10-15 incir 1 su bardağı toz şeker 2-3 diş kuru karanfil 1 çay kaşığı tarçın
Dekore etmek:
- İsteğe göre ceviz veya badem yarım paket çiğ krema
Taze incir tatlısı tarifi nasıl yapılır?
İncirleri yıkayıp uzunlamasına ortadan ikiye kesip tepsiye dizip üzerlerine toz şeker, tarçın ve karanfil serpin. Fırını 180 dereceye ayarlayın, incirlerin üzerini önce parşömen kağıdıyla, ardından alüminyum folyoyla kapatın ve 25-30 dakika pişirin. Soğuyan incirleri servis tabağına alıp kalan şerbeti tatlının üzerine döküyoruz. Kremayı 3-4 dakika yüksek devirde çırparak prizini alın ve tatlının yanında servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]